2015. január 2., péntek

PEACH workshop az ASEAN-ról


A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a következő PEACH workshopra, amelyre 2015. január 19-én, hétfőn 17:00 órától kerül sor.

Az est témája: Regionalizmus Délkelet-Ázsiában - Működik-e az ASEAN?

Mi az ASEAN? Gazdasági integráció? Politikai csoportosulás? Biztonsági okokból létrejött szervezet? Valódi aktor a világ hatalmi erői között vagy a nagyhatalmak játszótere?

Működhet-e a szabadkereskedelmi övezet? Jelent-e valamit az ASEAN, mint politikai közösség? Bír-e önálló biztonsági jelentőséggel? Mennyire befolyásolja az elemzésünk módja, ahogyan e szervezetről gondolkodunk?

Workshopunk témája az ASEAN mint nemzetek feletti szervezet felépítésének, belső működési rendjének, sajátosságainak, az „ASEAN Way"-nek mint lehetséges modellnek vizsgálata, a biztonság területén megvalósuló együttműködés elemzése, továbbá a regionális integráció politikai és gazdasági lehetőségeinek áttekintése és értékelése, illetve helyi, társadalmi hatásának megvitatása lesz.

Meghívott előadók:

Klemensits Péter
Lukács József
Rónaháti Cecilia
Varga Katalin

Moderátor: Salát Gergely

Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1. (Sophianum) 112-es terem

Vendégeinket büféasztallal is várjuk.

A kutatócsoport célja a mai Távol-Kelettel foglalkozó kutatók összefogása, kutatásuk és kapcsolataik támogatása szakmai rendezvények szervezésével, fórumok biztosításával, műhelykiadványok megjelentetésével.

További információ: https://www.facebook.com/eastasiaresearchppke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése