2014. november 2., vasárnap

Programajánló - PEACH előadás Mongólia külkapcsolatairól


A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport által szervezett Pázmány East Asia Club, Hungary (PEACH) programsorozat következő meghívott előadója Birtalan Ágnes mongolista, az ELTE BTK Belső-ázsiai Tanszékének vezetője.

Az előadás címe:

"A mediátor - Mongólia Oroszország és Kína között"

Az előadás történeti és kultúrtörténeti összefüggésben vizsgálja a mongol népek és Kína viszonyát. Kitér a nomád (mongol) - letelepült (kínai) kapcsolatnak a korai történeti forrásokban (13. század) megjelenő elemeire és ezek továbbélésére, átalakulására egészen napjainkig. Végül pedig a mongol sajtó anyagainak segítségével bemutatja Mongólia szerepvállalását "két szomszédja", Oroszország és Kína között.

Időpont: 2014. november 3. 18:00
Új helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar, 1088 Budapest Szentkirályi u. 28., E2-es előadó

Facebook esemény linkje

A PEACH rendezvények keretében különböző területek magyar és külföldi szakértői tartanak előadásokat aktuális kelet-ázsiai témákról.

Az előadások nyitottak, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. További információ: https://www.facebook.com/eastasiaresearchppke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése