2015. február 18., szerda

Kecske Fest - ázsiai holdújév


2015 Ázsiai Holdújév Kecske Fest ezerszínű Távol-Kelet a China Mart Experience Centerben

2015. február 21-én 10 órakor dobokkal, oroszlánokkal, sárkányokkal indul a Kecske Fest, melynek apropója a február 19-én beköszöntő Holdújév, Ázsia legnagyobb ünnepe. Távol-keleti és magyar művészek, sportolók, oktatási intézetek, iskolák és civil szervezetek együtt köszöntik a Kecske Évét a China Mart Experience Centerben. 2015 Holdújév Kupa, kínai orvoslás, gyermekprogramok, kiállítások, kalligráfia és művészeti bemutatók várnak minden érdeklődőt.

A szervezők célja, hogy a változatos programokkal közelebb hozzák a magyar emberekhez a távol-keleti kultúrát. A Kecske Fest –re látogatók a kínai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények programjaival találkozhatnak, de a szervezők könyvbemutatókkal, ázsiai konyha ízeivel / kóstolókkal is készülnek. A programok 2015. február 21-én, szombaton 10.00 órától kezdődnek a China Mart Experience Centerben. A China Mart Experience Center a 2015 Ázsiai Holdújév Kecske Fest kiemelt támogatója.

China Mart Experience Center 
1152 Budapest, Szentmihályi út 171.
http://chinamart.hu/kapcsolat/kapcsolat.php 

A 2015 Ázsiai Holdújév Kecske Fest kulturális programja a Magyarországon működő, Kínával-, Távol-Kelettel foglalkozó civil-, kulturális-, és művészeti szervezetek, oktatási intézmények jelenlétével, a legszínesebb programmal várja az érdeklődőket. Bár a legfontosabb cél a közös ünneplés, fontos kiemelni, hogy e hétvégi esemény átfogó képet nyújt hazánk legjelentősebb szervezeteinek tevékenységeiről és ismeretszerzési lehetőségekről mindazok számára, akik érdeklődnek a Távol-Kelet, a keleti kultúra iránt. A tematikus programhelyszínek egész nap játékokkal, kulturális és sport programokkal várják a résztvevőket.

Idén III. alkalommal megrendezésre kerülő „2015 Holdújév Kupa” harcművészeti bemutató és verseny is várja a sportág szerelmeseit. A 2015 Holdújév Kupa hagyománykövető módon kerül megrendezésre, a hazai harcművészek kiválóságai a nem csak a páston kápráztatják el a közönséget. A különböző stílusok és iskolák bemutatói mellett a látogatók 4-99 év közt közös gyakorlásokon is részt vehetnek, világbajnok edzők, instruktorok segítségével. Nem csak szurkolni van mód! A harcművészet preventív egészségmegőrző hatása a Kecske Fest interaktív Taiji és Qigong gyakorlásain tapasztalható meg.

Interaktív programok számos helyszínen egy időben 10:00 – 18:00

Kung-fu, nyelvoktatás, kínai orvoslás, keleti teakultúra, ping-pong, vetélkedők, kulturális programok, taiji, harcművészet, kalligráfia.

Kínai Gyógyászat és szaktanácsadás 10:00 – 18:00

Az egészséggel kapcsolatos tanácsadások és a gyógyító kínai konyha leveseinek kóstolása a Dr Prof. Chen Zhen Közép-Európai  Kínai Hagyományos Orvosi és Gyógyszerészeti Egyesület programhelyszínén. Általános gyógyászati ismeretterjesztés a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézet programhelyén Dr. habil. Hegyi Gabriella PhD kutatóprofesszor, mb. tanszékvezető részvételével.

Interaktív közönséggyakorlások 10:00 – 18:00

Mediball, Taiji Quan, QiGong, Kungfu

2015 Holdújév Kupa 21. –e szombat 10:00 – 18:00 és 22.-e vasárnap 10:00 15:00

A Dr. Chen Patika segítségével megvalósuló III. meghívásos országos harcművészeti bemutató és verseny élőben, a Kecske Festen

A belépés minden programra ingyenes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése