2014. október 12., vasárnap

Taiwani Filmklub - Juliets





Mint ahogy azt korábban is írtuk, a Tajvani Véndiákok Magyar Egyesülete 2013 őszén "Taiwan Movie Club" névvel indított programsorozatot az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Ennek az eseménynek a sikerén felbuzdulva 2014-ben is megrendezésre kerül a programsorozat, remélve, hogy ezzel egy új hagyományt indít útjára az egyesület.

A következő vetítésen a Juliets című filmet mutatják be.

A vetítés
    helye: Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.)
    időpontja: 2014. október 14. (kedd) 18:30
    nyelve: mandarin és tajvani, angol felirattal


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.


A film ajánlója:

Taiwan, 1970-es évek. A mozgássérült Ju, aki még sose volt szerelmes, egy nyomdában dolgozik. Egy nap egy jóképű fiatalember sétál be az üzletbe, tiltott cikkekkel a kezében, és Ju életének monotonitása egyik pillanatról a másikra szétfoszlik.
Mei, aki éppen túl esett egy szakításon, igaz történetet mesél el – a ’80-as években egy nő őrültek házába került őrültséget színlelve, hogy zavartalanul várjon szerelmére.
2010-ben a 40 éves „Juliet” megkísérel öngyilkosságot elkövetni, de egy közelben reklámfilmet forgató csapat megakadályozza ebben. Ezek után találkozik „Juliet” egy, a szerelemmel kapcsolatban még nála is makacsabb illetővel. Mi lesz Juliet végső döntése – tovább élni vagy meghalni?


Előzetes:





 Két angol nyelvű kritika a filmről:


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése