2013. október 24., csütörtök

Taiwani filmklub - Barát, barátnő



2013 őszén a  Tajvani Véndiákok Magyar Egyesülete (Taiwan Alumni Association 匈牙利留台校友會) -, vagyis azoknak a magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak a szervezete, akik valaha Taiwanon folytattak tanulmányokat - filmklubot indított az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A klub keretében havonta egyszer bemutatnak egy taiwani filmet, eredeti kínai nyelven, angol felirattal. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek!

A következő filmvetítésre 2013. október 30-án (szerdán) 18:30-kor kerül sor az Urániában. A bemutatott film a Barát, barátnő (Girlfriend, Boyfriend, GF*BF, 女朋友 男朋友) címet viseli. A 2012-es alkotás rendezője Gillies Ya-che Yang.

A film az 1980-as években játszódik, főszereplője három lázadó diák, akik a nagy politikai-társadalmi változások, a demokratikus megmozdulások, az egypárti diktatúra leépülése közepette bonyolult szerelmi háromszögbe keverednek. Szabadság, szerelem, politika, homoszexualitás és egy felbomlóban lévő merev rendszer - ezek a rendező második filmjének témái.

A film előzetese:




A filmvetítésre az itt található linken lehet regisztrálni.

Néhány angol nyelvű kritika és ismertetés a filmről:




A szervezők mindenkit - aki regisztrál - szeretettel várnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése